Archief 2017

Clubdag 2017: Groot succes!

De gisteren gehouden Clubdag 2017 was een groot succes en prachtig gezicht. In een buitengewoon gezellige sfeer werden 59 dieren gekeurd van meer dan 20 Lakenvelder en Vorwerk fokkers uit het hele land.

Keurmeesters Aad Rijs en Gert Riezebos hebben hard moeten werken (waarvoor veel dank) om dit in korte tijd allemaal zorgvuldig te beoordelen. Hun conclusie: de kwaliteit van de getoonde dieren was dik in orde waarbij een aantal het predikaat F ontvingen en veel dieren rond of zelfs boven de 95 punten verwierven.

Het was een interactieve dag waar de fokkers ook gevraagd werden om zelf ook beoordelingen te doen, daarvan te leren en zo zelf de mooiste dieren te kiezen. Henk Fennema  ontwikkelde daarvoor een speciaal beoordelings formulier en binnenkort kunt u de resultaten van keurmeesters en de individuele beoordelingen op deze website vinden.

Na de voortreffelijke door DCA verzorgde lunch, heeft Karel Fentsahm verteld over zijn fokmethodiek. In een uitgebreide presentatie gaf hij een toelichting op hoe hij zijn fokresultaten bijhoudt en welke criteria hij belangrijk vindt om met bepaalde dieren verder te fokken.

Dank aan bestuur en helpende handen bij de organisatie van deze dag, alsook aan Duivensport Centrum Apeldoorn (Henk van Driessen en Harry Rietberg) voor de perfecte facilitaire verzorging.

Bijgaand een paar foto’s van deze clubdag 2017. Klik op de foto om deze geheel te zien!

[flagallery album=3]
Powered by: Wordpress