Archief 2018 In de pers...

Nieuw onderzoek WUR

De Universiteit van Wageningen, de WUR, vraagt welke pluimveefokkers van Nederlands Rassen willen meewerken aan het verzamelen van gegevens om varianten in het erfelijk materiaal op te sporen die in recessieve vorm tot problemen kunnen leiden. De WUR zoekt gegevens/informatie van dieren (kuikens) die afwijken van de standaard. Dus dieren die doodgaan en dieren die je niet gaat gebruiken voor de fokkerij en vooral waarom?.

Dat kan gaan om:

-Exterieur: afwijkend van de ras standaard (bijv. bouw, kleur bevedering en kamvorm)
-Gezondheid afwijkend: bijv. kromme tenen, kruissnavel
-Leg/broed resultaat afwijkend van gemiddelde

Geinteresseerden kunnen contact opnemen met:
Hendrik-Jan Megens tel: 06-51918014 of
email hendrik-jan.megens@wur.nl

 

Powered by: Wordpress