Archief 2018 Clubnieuws

Unieke video van de geboorte van een Lakenvelder hoen

Het is bijna Pasen. Veel van onze fokkers hebben hun eieren in de broedmachine. Deze bijzondere video laat zien hoe onze Lakenvelders aan hun wereldse avonturen beginnen. Het is 10 minuten hard werken voor het kleine kuiken. Veel plezier!!

 

https://vimeo.com/260009623

Video met dank aan Jolijn Landheer

Deze video laat iets zien van de magie om zelf kippen te houden en er mee te fokken. Het uitbroeden van een kippenei duurt 21 dagen.Deze video laat een samenvatting zien van de laatste 10 minuten, net voordat het kuiken uit het ei komt. De Nederlandse Lakenvelder en Vorwerkhoender Speciaalclub zoekt nieuwe liefhebbers voor het behoud en bescherming van Oud-Nederlandse hoenderrassen. Ook enthousiast: kijk dan voor meer info op deze website.

Powered by: Wordpress