Archief 2018 Clubnieuws

Clubdag 2018: fantastische dag!

De gisteren gehouden Clubdag 2018 was opnieuw een groot succes en prachtig gezicht. In een buitengewoon gezellige sfeer werden 35 dieren gekeurd van 8 Lakenvelder en Vorwerk fokkers uit het hele land. Het aantal ingezonden dieren was minder dan vorig jaar maar gelukkig waren er ook een tiental fokkers die de moeite namen om zonder inzending aan deze dag deel te nemen. Bijzonder was dat we zelfs bezoek ontvingen van een bestuurslid van onze zuster vereniging Lakenfelder.de uit Duitsland, dhr. Dierck Lummelmeier met zijn zoon.

Keurmeesters Geri Glastra en Henk Fennema hebben veel aandacht kunnen geven (waarvoor veel dank) om alle dieren zorgvuldig te beoordelen. Hun conclusie: de kwaliteit van de getoonde dieren was dik in orde waarbij zowel een hen en haan zelfs het predikaat F96 ontvingen en veel andere dieren hoge ogen gooiden.

Het was een interactieve dag waar de fokkers gevraagd werden om zelf ook beoordelingen te doen, daarvan te leren en zo zelf de mooiste dieren te kiezen. Opvallend is dat de aanwezige leden toch op andere wijze oordelen dan de keurmeesters. Voor de mooiste dieren waren Clubdag oorkondes en medailles beschikbaar als ook voor mooiste hen en haan een Clubdagbeker 2018.

We vonden het ook bijzonder dat Gerrit Pluim, als nestor van onze vereniging, ondanks zijn gezondheid die steeds meer aandacht vraagt, toch samen met zijn vrouw rond het middaguur naar de clubshow kwam en de middag voor een groot deel heeft kunnen meebeleven.

Na de voortreffelijke lunch, door vrijwilligers van het Duivensport Centrum Apeldoorn verzorgd, heeft kippendokter Sible Westendorp op een bijzonder boeiende wijze over het welzijn en de gezondheid van kippen verteld. Afgesproken was een lezing van 1,5 uur maar het bleek zo enorm interessant dat, mede ook door vooraf ingezonden vragen van onze fokkers, we na 2,5 uur zijn workshop hebben moeten afbreken; we hadden nog veel langer kunnen doorgaan. Het was voor het eerst dat we voor een lezing een financieële bijdrage voor de spreker hebben moeten vragen en door het gering aantal aanwezige fokkers is slechts de helft van de kosten door de aanwezigen gedekt. Niettemin mocht u ooit in de gelegenheid zijn om ergens bij u in de buurt een lezing van Sible bij te wonen, dan kunnen we u dat van harte aanbevelen.

Tijdens de ALV op 2 juni werd op voorspraak van Fred Reijn (helaas niet aanwezig, wel afgemeld) voorgesteld om samen met de leden de kooien van de clubdag op te zetten en na afloop op te ruimen. Dankzij veel helpende handen was dat geen enkel probleem en rond 16:45 kon iedereen naar huis.

Dank aan bestuur voor de zorgvuldige organisatie van deze dag, alsook aan Duivensport Centrum Apeldoorn (Henk van Driessen en Henk Oosterbroek) voor de perfecte facilitaire verzorging.

Bijgaand een paar foto’s van deze clubdag 2018. Klik op de foto om deze groter te zien!

[flagallery gid=9]
Powered by: Wordpress