Archief 2018 Archief 2019 Clubnieuws

Blij met Blauw/Erkenning

De Lakenvelder Blauwgetekend Groot is door de KLN Standaardcommissie op 17 december officieel erkend. Dit als resultaat van een meer dan 5 jarig proces om deze nieuwe kleurslag te realiseren. Alle lof voor fokkers Karel Fentsahm en Wim van Duifhuizen die samen voor dit bijzondere resultaat hebben gezorgd.  

Waarom is deze erkenning bijzonder? Voor andere rassen zijn vele kleurslagen mogelijk. De Lakenvelders en Vorwerkers zijn gebonden aan hun duidelijke tekening. Het is dus bij het fokken van een nieuwe Lakenvelder kleur bijvoorbeeld reuze lastig om blauw in kop en staart gelijkmatig te fokken en daarbij het zuivere wit van het laken te handhaven.

 Dit is dus wat je zou kunnen noemen “Hogeschool-fokken” en we kunnen als Lakenvelder-Vorwerk speciaalclub reuze trots zijn met dit resultaat. Namens bestuur en leden onze gelukwensen aan beide fokkers met het behaalde resultaat.

De erkenning betekent dat van het komende fokseizoen de Lakenvelder Blauw Groot ook mee kan doen met shows en tentoonstellingen. Voor ons als club is het nu zaak om de “Blauwen” verder uit te bouwen en nog verder te verbeteren.

Bijgaand een korte impressie van de speciale erkennings keuring door KLN Keurmeesters Geri Glastra en Henk Fennema op 24 november in Lochem. Tijdens de keuring zijn video opnames gemaakt waarvan we de premiere op de komende ALV  op 6 april 2019 zullen laten zien.

[flagallery gid=15]

Powered by: Wordpress