Clubnieuws

Hokbezoek Oost: prachtig!

Een stralende, prachtige dag voor het hokbezoek Oost. Voor het laatste regionale hokbezoek van dit jaar haalden Karel & Hetty Fentsahm alles uit de kast om er een onvergetelijke dag van te maken.

Op hun prachtige boerderij in Gelderland hebben we zowel de Lakenvelder hoenders, de Lakenvelder koeien, en de door hem gefokte “Lakenvelder” geiten en ganzen bewonderd. Karel gaf een interessante diapresentatie over de inhoudelijke verschillen en overeenkomsten tussen pluimvee en zoogdieren voor wat betreft fok, voeding en verzorging.

Het aansluitende hokbezoek heeft, dankzij talloze vragen, weer nieuwe gezichtspunten opgeleverd bij alle bezoekers. Juist die uitwisseling van kennis en ervaring is wat deze hokbezoeken zo waardevol maken. Natuurlijk kwam daarbij ook bloedluis voorbij en de verschillende behandelmethoden: Finecto+, oliebad, frituurvet, inspuiten met WD-40 tot aan roofmijten waarmee fokkers succes hebben.

Veel dank aan Karel en Hetty voor een prachtige ontvangst.

previous arrow
next arrow
Slider

Powered by: Wordpress