Archief 2020 Clubnieuws

Wim Meijer Keuring L&V Noordshow 2020

Verslag van de Lakenvelder en Vorwerk krielen op de Noordshow 2020.

In de vroege ochtend van 9 januari vertok ik vanaf mijn logeer adres in Leek naar de Noordshow om daar de Lakenvelder en Vorwerk krielen te gaan keuren.

De lakenvelder waren vertegenwoordigd door een drie tal dieren jammer dat er niet fokkers zijn van dit o zo mooie ras. Twee haantjes en een hennetje waren ingeschreven het eerste haantje kwam door een afwijking aan de rug helaas niet verder dan een onvoldoende het twee haantje mocht niet forser van bouw zijn maar was wel mooi in hals en zadel een ZG 94 was zijn deel. Het hennetje kreeg ook ZG 94 iets doorbraak van de dons kleur verhinderd een hoger predicaat.

De zeven vorwerk krielen vielen mij een klein beetje tegen vorig jaar had ik zulke mooie dieren gezien op de noord show dat mijn verwachting wel gewekt was de haantjes kwamen niet verder dan ZG 93 en G 91 en de hennetje brachten het tot ZG 95 94 en 93 terwijl het laatste hennetje nog niet klaar was.

Al met al een leuke keuring met wat weinig dieren maar dat mag de pret niet drukken. Tegen de winnaars wil ik zeggen gefeliciteerd en tegen de andere zou ik zeggen kop op en volgend jaar nieuwe rond nieuwe kansen met hopelijk meer dieren van beide rassen.

Tegen de Lakenvelder en Vorwerk speciaal club zou ik willen zeggen hartelijk dank voor het in mij gestelde vertrouwen en bedankt voor de gezellig nieuwjaar borrel op de Noord show. 

Powered by: Wordpress