Archief 2020 In de pers...

Hollands Hoen

Wat te doen met de jonge haantjes van onze Nederlandse rassen? Hoe mooi zou het zijn als we die zouden kunnen opmesten tot een ideaal slachtgewicht om deze dan als bijzonder Hollands Hoen te verkopen aan vakslagerijen en Horeca als exclusief Nederlands kwaliteitsproduct.

Hollands Hoen: die gedachte ontstond bij onze club toen we bij onze slager alleen maar Franse import konden krijgen. Zo werd Hollands Hoen de afstudeeropdracht van Caroline van Nierop, een studente van de HAS Food& Innovation opleiding. Caroline onderzocht verschillende aspecten, verkende de mogelijkheden, en vroeg tijdens de Noordshow fokkers van verschillende hoenderrassen om een enquête over dit onderwerp in te vullen.

Deze week studeerde Caroline af met een presentatie tijdens de HAS Food-Experience in s’ Hertogenbosch. Onder grote belangstelling legde zij contacten met uiteenlopende professionals uit de food-branche.

Hollands Hoen gaat over genieten en behouden. Volg dit project verder op HollandsHoen.nl
Op dit moment kunt u daar de prachtige poster (zie hieronder) downloaden.

Het Hollands Hoen is echter nog niet klaar. Het vergt nog veel aanvullende voorbereiding, overleg en goedkeuring voordat onze rashoenders te serveren zijn. Maar alles begint met een gedachte, dus…..

Powered by: Wordpress