Archief 2020 Clubnieuws

Hokbezoek Noord met Covid-19 Protocol

Een warm welkom in regio Noord-Oost. Met een door onze club speciaal ontwikkelde Covid-19 protocol hebben we in Neede en Lutten de eerste Hokbezoekdag op 1,5 meter afstand gehouden. Hoewel erg blij elkaar gezond weer te zien, was afstand houden toch wel even wennen.

Eerst een hartelijke welkom bij jeugdlid Bram Kolkman en z’n ouders, waar we in Neede naast Lakenvelder en Vorwerk-kriel ook zijn prachtige watervogels konden bewonderen.

Daarna een heerlijke lunch “op-afstand” bij Jan en Gea Braakman. Bij de nestor van de Vorwerkhoenders in Nederland hebben we zijn indrukwekkende hoenders en hokken uitgebreid kunnen bekijken. De buurman zou “wat eenden” hebben. Het bleek om meer dan 300 soorten bijzondere watervogels te gaan!!

Een prachtige dag, niet in de laatste plaats door A-keurmeester Bert Kremer die alle dieren positief en met stimulerend advies voor de fokkers heeft beoordeeld. Het was een bijzonder plezierige, leerzame en gezellige dag.

Waar we ons als bestuur afvroegen of, en hoe het onder de Covid-1,5 meter- regels zou gaan, zijn we door ieders inzet er van overtuigd dat ook de volgende hokbezoeken op een veilige en verantwoorde wijze kunnen plaatsvinden.

Bent u lid en wilt u alsnog reserveren voor hokbezoek Zuid of West? Klik dan hier.

Voor degenen die ons Hokbezoek Covid-19 protocol willen bekijken, gebruiken of verbeteren; u kunt dit met de groene knop hieronder downloaden. Bevestig wel even dat u geen ‘robot’ bent. Dat kan door het hokje aan te vinken.

Onderstaande foto’s (met dank aan Mariska Kokenberg) kunt u aanklikken om deze beter te bekijken

[flagallery gid=29]
Powered by: Wordpress