Archief 2021 Ledenbericht

Wim Meijer op pad

Van ons lid en keurmeester Wim Meijer kregen wij een verslagje toegestuurd van een mooie tocht die hij maakte op 16 maart. Hij bezocht een Vorwerk kriel fokker en een Lakenvelder groot fokker, dus het was een echte clubdag!

 

” Op 16 maart stapte ik in mijn auto om samen met de voorzitter van onze vereniging een bezoek te gaan brengen aan twee van onze leden te weten Math Loonen in Belfeld en Willem van Beijnen in Sint Odiliënberg. De een fokt  vorkwerk kriel  de ander is een fokker van lakenvelder groot. Op ons eerste adres bij Math stond de deur al wagen weid open (ze waren de boel aan het schilderen).

 

Onze lokale vereniging maakt ieder jaar een boekje met de planning voor het lopende jaar en dat kwamen we hem brengen evenals het middel exzolt voor tegen bloedluis, natuurlijk moesten we zijn jonge kuikens bekijken evenals zijn foktomen en ook zijn broedmachine werd niet overgeslagen. Bij de foktomen gaf Math aan er nog een over te hebben voor een fokker die graag met vorwerk krielen zou willen beginnen of zijn eigen stam zou willen uitbreiden. Dus leden die graag nog vorwerk krielen willen hebben laat dit even weten dan zal ik zorgen dat jullie in contact komen met deze fokker van heel mooie dieren.

 

Ons tweede adres was bij het bestuurslid van onze lakenvelder- vorkwerk club Willem van Beijnen. Bij aankomst was hij bezig met zijn kippen ren van groot onderhoud te voorzien een net over zijn 160 m2 ren en een draad erom heen en een nieuw hok waren geplaatst een kuiken verblijf aan het maken zijn stoep aan het ophogen en dat allemaal op zijn leeftijd en in eigen beheer heerlijk om te zien hoe hij bezig was met zijn hobby. Ook hier werd de broedmachine bekeken een kop koffie gedronken en lekker geklets over onze hobby.

 

Zo zie je dat je als vereniging van alles moet doen om met je leden het contact te onderhouden in deze corona tijd, die alweer een jaar aan de gang is.

Wij hebben het graag gedaan en hopen dat we snel weer gezamenlijk mogen zijn om onze contacten levend te houden.”

 

Groetjes Wim Meijer

 

Powered by: Wordpress