Archief 2021 Clubnieuws

Hokbezoek Noord-Oost 3 juli 2021

Het tweede hokbezoek van dit jaar was in de regio Noord-Oost. We waren in de ochtend te gast bij de familie Pluim in Hattem. Bij de koffie werden we getrakteerd op een taart met een foto waarop de plaquette van 100 jaar Pluim Lakenvelders stond. Onder leiding van keurmeester Hilco Ketelaar en een zeer enthousiaste Gerrit Pluim hebben we goede dierbespreking kunnen houden waarbij de tekening en het gewicht van de grote Lakenvelders als zwaartepunt zijn meegenomen.

De lunch hebben we genoten bij Jan Dirk van Pijkeren en Aline Poeder in Zalk. We moeten toch zeker hierbij even vermelden dat Jan Dirk een fantastische tomaten-groentesoep had bereid. Daarna hebben we wederom met Hilco de aanwezige Vorwerk krielen besproken. De dieren hadden mooie types en tekening. De aandacht voor de Vorwerk krielen lag in de bespreking vooral bij het gewicht van de hanen en de egaliteit en donskleur van de hennen.

We willen nogmaals de keurmeester, de gastvrouwen en gastheren bedanken voor hun inspanningen zodat we samen weer een leuke leerzame dag hebben gehad.

Verslag Cees Wiggelo jr- foto’s: Mariska Kokenberg, Joyce Boumans e.a.

KLIK OP DE FOTO”S OM DEZE GROTER TE ZIEN

Powered by: Wordpress