Archief 2021 Clubnieuws

Kuikenradar resultaten 2021

De Kuikenradar 2021 spotte dit jaar meer en betere resultaten.

• toename van + 25% fokkers die hebben ingezonden,
• toename van 20 naar 34 gespotte rassen en
• toename van + 50% meer geregistreerde jonge dieren.
• Ook het uitkomstpercentage lag dit jaar +6% hoger dan in 2020.

Alle reden om terug te kijken op een mooi broedseizoen.  

4481 KUIKENS GESPOT!

Alle broedresultaten t/m 30 juni 2021 hebben we verwerkt. We ontvingen: 197 inzendingen van 106 fokkers van 34 rassen 4481 kuikens uit het ei. De verhouding tussen ingelegd en bevrucht bedroeg net als vorig jaar 80%. We ontvingen 18 (9,1%) natuurbroed-inzendingen. 

UITKOMST 2021 ZES PROCENT HOGER

De uitkomst-percentages zijn in 2021 gestegen van 64% naar 70%.  Het gemiddelde wordt enigszins vertekend door inzenders die problemen hadden met hun broedmachine en/of haan. Die ‘mindere’ resultaten hebben invloed op de gemiddelden. Als we die eruit filteren liggen de uitkomstpercentages per ras veelal tussen de 70-80%. Daar valt nog wel wat te winnen. Het lijkt ons een mooie uitdaging als we voor 2022 proberen dat landelijk gemiddelde verder te laten stijgen.  

https://www.lakenvelder-vorwerkclub.nl/wp-content/uploads/2021/08/210721_Resultaten_per_31_julie_2021_def.xlsx.01.pdf

DE RESULTATEN T/M JUNI 2021

Klik op bovenstaande link om de resultaten als PDF te downloaden.

Alle details per ras en soort kunt u nader bekijken in de PDF die hierboven is afgbeeld. Door op de afbeelding te klikken opent zich een nieuw scherm en daar kunt u alles in detail bekijken.

MEER KEREN INZENDEN

Van een groot aantal fokkers ontvingen we meerdere inzendingen in de afgelopen periode. Daarvan zien we dan ook prima de ontwikkeling in de resultaten.Van anderen ontvingen we maar één inzending van één bepaald ras. Daar valt niet zoveel over te zeggen: we hebben toch echt meerdere resultaten nodig, liefst ook van verschillende fokkers, om de ontwikkeling van broedresultaten te kunnen volgen. 

We hopen dan ook dat u, als enthousiaste fokkers, de Kuikenradar voor volgend jaar aan mede-fokkers zult blijven aanbevelen. 

UW RESULTATEN BLIJVEN ZICHTBAAR

Alle resultaten 2021 blijven zichtbaar voor onze leden mét club-wachtwoord.  
WIlt u nog eens terugkijken en zien hoe uw collegafokkers het dit jaar hebben gedaan? Klik dan op deze link.

CROWDFUNDING: DANK!

De Kuikenradar komt terug in 2022. We vroegen aan inzenders een vrijwillige bijdrage voor onderhoud en ontwikkeling. Van 21 inzenders ontvingen we spontaan totaal €135,- . Hartelijk dank daarvoor!!  Dankzij deze actie kunnen we de webhosting voor komend jaar betalen en houden we de Kuikenradar ook in 2022 in de lucht.

IN NOVEMBER ENQUETE VOOR 2022

U ontvangt eind november een korte vragenlijst voor het nieuwe seizoen 2022. Mogelijk dat u wensen of suggesties hebt die we dan nog voor het nieuwe seizoen kunnen concretiseren.  

We zien u graag volgend jaar weer terug in goede gezondheid!.

We wensen u een mooie zomer…

Team Kuikenradar
Jacqueline Bremmers & Bart Landheer

Powered by: Wordpress