Archief 2021 Ledenbericht

Kado voor de NKBC

Tijdens onze gemeenschappelijke Jong Dierendag bracht de fam. Pluim een kado mee voor de NKBC. Een prachtig schilderij met Kuifhoenders. Mariska Kokenberg maakte er een verslag van.

Afgelopen zaterdag een mooie dag in Mijdrecht. Samen met de Kuifhoenderclub en de Barnevelderclub hadden we een jongdierendag. Tijdens deze jongdieren dag vertelde mevrouw Pluim dat zij een schilderij hadden geschonken aan de kuifhoenderclub.  Dan vraag je je af, hoe zit dat? 

Mevrouw Pluim vertelde dat zij vroeger ook kuifhoenders hebben gehouden. En dat hun pedicure die wel een beetje kon schilderen daar een leuk schilderijtje van had gemaakt. Inmiddels zijn de kuifhoenders er niet meer, en was dit een geschikt moment om ook het schilderij een andere bestemming te geven. 

En zo kwam het dat de fam Pluim het schilderij aan de Kuifhoenderclub heeft geschonken. Na wat rond vragen heb ik de kans gekregen om nog een foto van het bewuste schilderij te maken. Je maakt wat mee op zo’n dag. 

Dhr Danny de Vos van de kuifhoenderclub liet weten dat ze er erg blij mee zijn en dat hij op een mooi plekje komt te hangen. 


Mariska Kokenberg

Powered by: Wordpress