Archief 2021 Ledenbericht

Pracht bij Peklo

Plaatselijke shows proberen altijd zo veel mogelijk dieren te showen van zoveel mogelijk rassen. Op deze manier krijgen plaatselijke toeschouwers een prachtig beeld van wat er allemaal gehouden wordt bij liefhebbers. Dit was bij de PEKLO show in Lochem op 13 oktober ook dit jaar weer gelukt.

In totaal waren er op de tweedaagse keuring 300 dieren verdeeld over veren (hoenders, watervogels, duiven en parkvogels) en haren (konijnen, cavia’s. Ook de Lakenvelders en Vorwerk hoenders waren aanwezig. Berti Ruesink was met zijn grote Vorwerkhen in de eindklassering de fraaiste op 2 na. Karel Fentsahm bracht in totaal 10 Lakenvelders in de kooien verdeeld over groot en kriel en zwart en blauw. Zijn blauwe krielhaan werd uiteindelijk bij de krielen de fraaiste op 1 na. Met elkaar een fantastisch resultaat waarbij het voor tekening rassen al heel moeilijk is om hoog te eindigen.

Bericht en foto’s met dank aan Karel Fentsahm.

Powered by: Wordpress