Archief 2022 Clubnieuws Ledenbericht

Behouden bloedlijn

Wij hebben veel te danken aan de bloedlijn van dhr. Loonen. Sinds wij in 2019 een haan en een hen bij hem mochten kopen hebben we daarna contact gehouden. Een aantal weken geleden werd ik gebeld door ons clublid en keurmeester Wim Meijer.Wim had contact gehad met ons clublid Math Loonen. Wim heeft broedeieren van Math gekregen om Vorwerk krielen te broeden en daarmee verder te fokken. Tijdens ons gesprek aan de telefoon vertelde Wim dat dhr. Loonen contact met mij wilde zoeken om zijn resterende foktoom over te nemen. De reden dat hij stopt met het fokken is dat de grond achter zijn huis bebouwd gaat worden en hij de respectabele leeftijd van 92 jaar heeft bereikt. Tel daarbij op dat hij als grootste hobby nog zijn bijenvolken heeft dan snap ik zeker zijn motivatie om te stoppen met de Vorwerkers mits zij een goede bestemming zouden krijgen. Daarom ben ik afgelopen zondag, 20 maart, naar dhr. Loonen gegaan en heb daar de haan met 5 hennen opgehaald. Het zijn prachtige dieren waarvan ik hoop dat we de nakomelingen kunnen gaan bewonderen op de shows in het najaar.
Bij deze wil ik graag dhr. Loonen bedanken voor alle jaren dat hij prachtige Vorwerk krielen heeft gefokt en een mooie bloedlijn heeft opgebouwd waar ondertussen een aantal clubleden een mooi fundament voor hun eigen stam uit hebben verkregen.

Tekst en foto’s Cees Wiggelo jr

Powered by: Wordpress