Clubnieuws

2023: heel goed begonnen!

Er waren meer dan 40 deelnemers aan de Nieuwjaarsborrel’23. Een prachtig geslaagd begin van 2023. Na het welkom van voorzitter Cees Wiggelo heeft Henk Fennema de ingezonden foto’s beoordeeld. Complimenten voor de inzenders want het fotograferen van onze eigenzinnge Lakenvelder- en Vorwerkhoenders valt niet mee. Niettemin waren er toch 17 dieren om te beoordelen. Fennema was behoorlijk kritisch en vond het ook lastig om de dieren op een plaatje te beoordelen: ‘Zo’n dier zou je dan toch eens graag even in de hand nemen’ .

 

Na de keuring hadden Jacqueline en Bart een kippenspeurtocht op hun nieuwe woonstek uitgezet. In groepjes en met vragenlijst in de hand konden de deelnemers hun hersens kraken op lastige en grappige vragen. Ook kon men bij onze wensboom, een prachtige Sequoia,  een wens doen voor 2023. ‘Vrede, ‘einde van de vogelgriep’ en hervatting van keuringen en tentoonstelljgen’ werden het meest genoteerd.

 

Vanzelfsprekend had het gastteam voor koffie met gebak gezorgd bij de binnenkomst en na de kippenspeurtocht voor heerlijk warme alcoholvrije Glühwein met zelfgemaakte vanille wafels. Voor de liefhebbers onze vertrouwde Warsteiner en verschillende hapjes. Tot laat was het erg gezellig…

 

De nieuwe L&V locatie van secretaris en penningmeester in Bennekom biedt ruimte genoeg voor interessante en leuke bijeenkomsten van onze club. De volgende staat gepland voor maart: de fokkers voor fokkers dag. Daarover ontvangt u binnenkort meer informatie.

Klik op de foto’s om deze groter te zien.

Powered by: Wordpress