In de pers...

Geen PFAS in het voer??

Ons lid Bert Splinter heeft Garvo en Welkoop gevraagd of in hun voer PFAS aanwezig kan zijn. Beide organisaties ontkennen met klem dat er PFAS in hun voer zit. 

 

In een kritisch artikel van NRC van 24 april 2024 wordt ook aangegeven dat de RIVM mogelijk tè kritisch is over PFAS. De verschillende soorten PFAS mogen volgens sommige deskundigen niet zomaar bij elkaar opgeteld worden. 

 

Een collectief van 10 organisaties heeft vandaag de Nederlandse staat gedagvaard omdat deze mogelijk nalatig is geweest in haar algemene zorgplicht inzake PFAS. Dit soort stoffen, die niet verdwijnen in mens en milieu, kunnen op termijn schadelijk zijn. Vooralsnog kun  je, zeker bij jonge kinderen, niet voorzichtig genoeg zijn.

 

Anderzijds is er nog veel onduidelijk en zijn er zelfs nog geen PFAS grenswaardes bepaalt, laat staan dat duidelijk is of er echt iets wordt overschreden met onze hobby eieren.  Het devies is dus ‘Eet en drink met mate”….


Individueel testen van 6 eieren kost € 249,- Zie mail hieronder van Triskelion

 

klik op het artikel om dit groter te zien

Powered by: Wordpress