Clubnieuws

Zomertreffen 2024

Voor meer foto’s zie de gallery onder dit verslag

Het Zomertreffen 2024 werd gehouden bij Jeannette en Henry van der Meer in Nieuw Schoonebeek. Een bijzondere én zeer bijzonder geslaagde dag. Bijzonder omdat dit het eerste zomertreffen was dat door een van onze nieuwe werkgroepen perfect werd georganiseerd. En zéér bijzonder geslaagd omdat het geweldig is om weer eens een dagje ouderwets ‘kip- te praten’ én zoveel leuke leden opnieuw te ontmoeten.

 

De reis ernaar toe brengt je geheel in vakantiestemming. Prachtig weer, overal groene weidse velden en dromerige verten. Op de grens van Duitsland dus voor de meesten van ons wel een royaal eind autorijden. Maar die uurtjes in de auto waren het meer dan waard.  We werden hartelijk verwelkomd in het prachtige huis van Jeannette en Henry met koffie/thee en door Jeannette zelf gebakken taart.

 

De Werkgroep Zomertreffen,  (met dank aan Herman Kokenberg, Wim van Duifhuizen en Jeannette en Henry van der Meer) had voor dit zomertreffen een bijzonder thema bedacht: laten we eens kijken naar Lakenvelders en Vorwerkers die qua kleur en tekening anders zijn dan ‘de standaard’ . Bijzondere dieren dus.

 

Herman is al meer dan 12 jaar bezig om een Lakenvelder Koekkoek te fokken en had daar fraaie voorbeelden van meegenomen. Hij vertelde openhartig hoe lastig en spannend het ieder jaar weer is. Wim experimenteert ook graag en nam twee bijzondere Vorwerkhanen mee.  Volle broers waarvan éen klassiek Vorwerk, de ander een soort albino met witte kop en staart. De natuur en kippen zorgen altijd voor verrassingen.

 

Na de introduktiewas er een ‘lekenkeuring’ waarbij alle verzamelde deskundige en ervaren fokkers in teams van 2, na discussie hun eigen oordeel konden geven over de meegebrachte dieren.

 

Aansluitend hebben we genoten van een formidabele heerlijke lunch verzorgd Jeannette samen met Mariska.

In de middag heeft keurmeester Klaas van den Hoek nog eens de puntjes op de i gezet door alle dieren uiterst zorgvuldig te bespreken. De mening van de keurmeester kwam gelukkig in veel gevallen sluitend overeen met het oordeel van de ‘leken’-keuring.  Een goede test die bewijst dat onze fokkers ook heel wel in staat zijn om  dieren te beoordelen.

 

Een geslaagde dag, waarin natuurlijk ook het actuele nieuws dat er met een beetje goede wil in het najaar weer een (jong) dierendag gehouden zou mogen worden, veel enthousiaste reacties opleverde. We kijken er naar uit….

Klik op de foto’s om deze groter te kunnen zien.

Powered by: Wordpress