Verslagen en foto’s APK-KiP 2020/2021

APK-KiP ’20/’21 zit er op!! Maar liefst 375 dieren van 17 verschillende rassen zijn in de afgelopen weken op 60 adressen thuis gekeurd en besproken. Verrassend is dat ruim meer dan de helft van de deelnemers een ‘breed APK gesprek’ heeft aangevraagd. Dat biedt mogelijkheden voor volgend jaar.

 

Hieronder plaatsen we binnengekomen foto’s en korte verslagen die we ontvangen van APK-KiP deelnemers en Keurmeesters. Kijk mee en geniet van deze bijzondere keuringen.

Onderstaande verslagen staan in willekeurige volgorde. 

Hulst

Keurmeester Mario Griekspoor
bezocht Maya Schellekens

Lees haar hele verslag in PDF

Heikant

Keurmeester Mario Griekspoor
bezocht Bert Heuvelsland

Lees zijn hele verslag in PDF

Dongen

Keurmeester Wessel Kok
bezocht Piet Nuijten.

 
Een prachtig initiatief in Corona-tijd waarin normale keuringen en tentoonstellingen allemaal niet door kunnen gaan.
De Lakenvelder & Vorwerk Club is zo fideel geweest om de APK-KiP Keuring ook open te stellen voor leden van andere speciaalclubs.
Ikzelf houd Welsumers en keurmeester Wessel Kok heeft bij mij thuis vijf jonge hennen en een jonge haan aan een keuring onderworpen. Volgens Wessel en zijn vrouw beschik ik momenteel over een mooi foktoom.

Hierde

Keurmeester Aalt vd Streek
bezocht Roel den Besten.

 

Lees zijn volledige verslag in PDF.

 

Damwald

Keurmeester Rick Roelfsema
bezocht Hugo Bruinsma.

Lees zijn volledige verslag in PDF

Etten-Leur

Keurmeester Wessel Kok
bezocht Geneviève Albertzoon.

Lees haar volledige verslag in PDF

Gasselternijveen

Keurmeester Hilco Ketelaar
bezocht Herman Kokenberg.

 
Zaterdag 12 december heb ik keumeester Hilco Ketelaar op bezoek gehad Voor de APK-kip.
Totaal heeft hij 8 zwarte en 5 blauwe lakenvelders beoordeeld, met de volgende predicaten: 1xF, 1xZG95, 3xZG94, 4xZG93, 2xG92 en 2xG91. Het is goed om iemand anders ook een keer kritisch naar je kippen te laten kijken.
De APK-kip is een mooi initiatief die het toch mogelijk maakt om je dieren te laten keuren, in deze tijden van de corona- en vogelpest crisis.
 
Het was een gezellige en leerzame middag. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar.

Beilen

Keurmeester Hendrik Timmer bezocht Piet Briggeman.

 
Goed gesprek gehad met keurmeester Hendrik Timmer, duidelijk, aanbevelingen en zinvolle tips gehad. Hendrik was vol lof over mijn technische details zoals: KLK(kippen Luis killer), AKL(Automatisch Kippen Luik), ADB(Automatisch Drink Bakje) hij heeft van deze noviteiten een filmpje gemaakt en deze gaat naar de Lakenvelder & Vorwerkclub. Leuk initiatief.

Neede/Eibergen

Keurmeester Jan Kip bezocht
Rick Slijkhuis en Leo den Boer.

 

Lees zijn volledige verslag in PDF.

 

Herpt

Keurmeester Wessel Kok
bezocht Theo Hurkmans.


Onze kippentoom loopt altijd los in de tuin en houden we alleen voor de fun. Wij hebben er nooit een op een show gehad. Nu we de gelegenheid kregen om ze eens te laten keuren leek het ons wel leuk om eens te horen wat er een kenner van vind.

De uitleg en informatie die Wessel hierbij gaf was verhelderend en interessant. En met de uitslag zijn we zeker tevreden. Deze haan kreeg een ZG met 94 punten.

Dodewaart

Keurmeester Bep Bleijenberg bezocht Cees Wiggelo jr en Cees Wiggelo sr.

Lees Cees’s verslag in PDF

 

Merkelbeek

Keurmeester Hub Maar bezocht Leanne Loef.

 

Lees Leanne’s verslag in PDF.

Belfeld

Keurmeester Wim Meijer maakte een uitgebreid verslag van zijn bezoek aan Math Loonen en Willemjan van Laarhoven

 

Lees Wim’s verslag in PDF.

 

Heeze

Willemjan van Laarhoven schreef:

Het was ontzettend leerzaam en gezellig!! Een supergoed idee en zeker voor herhaling vatbaar.

verhoef 20201212_142824
verhoef 20201212_142824
Verhoef 20201212_165047

Dordrecht

Keurmeester Mario Griekspoor bezocht Henriette Verhoef.

Rond 12.30 uur kreeg ik in Dordrecht keurmeester Mario Griekspoor op bezoek voor een APK-KIP keuring. Na de soep en pizza zijn de dieren gekeurd. Een paar mooie predicaten voor mijn Welsumer krielen 2 x ZG95 en 2x F96. Sinds 2 weken heb ik een trio Hollandse krielen parelgrijs koekoek en keurmeester Griekspoor heeft voor de fok van dit ras zeer nuttige adviezen gegegeven. Het was een gezellige en zeer leerzame middag. 
 
Nogmaals hartelijk dank voor de organisatie. 

Garderen

Keurmeester Conno Vlaardingerbroek bezocht Quirine van Leeuwen Boomkamp.

 

Er zijn 8 Amerikaanse Leghorn krielen gekeurd en vervolgens de voor en tegens bij toomsamenstelling doorgenomen van het aanwezige fokmateriaal. Top fokdieren komende van Hennie Averdijk en helaas een langzaam verdwijnend ras in deze kwaliteit.  De oude haan in alles een Fraai. Als je er toch bent , gelijk maar even met vaseline de opspelende kalkpoot bestreden en nagels waar nodig geknipt. Zo wordt het in alles een APK.

 

Wat mij betreft is dit de toekomst in het nu gestart. Alle tijd en puur opbouwend in gesprek met de fokker. Top initiatief dat ik ook op FB ga promoten in de groep keurmeesters.

IMG_6055

Dordrecht

Keurmeester Mario Griekspoor bezocht Geert-Jan Wagemans.

 

Een hele leuke, leerzame middag/avond waar ik (ik beschouw mijzelf echt nog een beginneling in deze “kippenwereld”) veel heb geluisterd naar en geleerd heb van Mario Griekspoor, die heel deskundig een aantal van onze Bielefelders heeft gekeurd en beoordeeld. En mag ik even helemaal dolgelukkig zijn met drie keer een “F” met 96 punten? Ja hè?


Wat een ontzettend leuk initiatief van de Lakenvelder- Vorwerk Club om deze APK-kip aan te bieden. Zeker nu in deze tijd veel niet kan doorgaan. Corona en vogelgriep…, het wordt tijd dat jullie ophoepelen, zodat mensen weer vol trots hun dieren aan anderen kunnen tonen. Maar deze APK-Kip heb ik echt ontzettend gewaardeerd.

Vriendelijke groet,
Geert Jan Wagemans

 

Aarlanderveen

Keurmeester Bertus den Blanken bezocht Ron Le Poole en Bert Splinter.

Lees Ron’s verslag in PDF.

 

Schalkwijk

Keurmeester Bep Bleijenberg bezocht Hans Stil.

 

Hans schreef ons:
Graag NL-keurkaart, doe volgend jaar niet meer mee; ik hoop dat er dan weer shows zijn.

 

Kamerik

Keurmeester Bertus den Blanken schreef een uitgebreid verslag.

 

Lees zijn volledige verslag in PDF.

 

Garderen

Keurmeester Conno Vlaardingerbroek bezocht Quirine Van Leeuwen Boomkamp.

 

Zij schreef ons:

Ik vond het een geweldig idee! Echt 1op1 spreken over het ras waarmee je al lang bezig bent met een vakman op het gebied van jouw ras.

Alblasserdam

Martin van Asperen schreef ons:

 

Mario Griekspoor was al on 9.00 uur aanwezig, eerst koffie gedronken, daarna gaan keuren. Het was een heel gezellige (vertellen kan hij ook goed) en leerzame ochtend, ik heb er veel aan gehad. Hij heeft 3 dubbelgezoomde barnevelder hanen gekeurd, was best moeilijk om de beste fokhaan er uit te halen, aan elke haan scheelt wel wat. Vervolgens heeft hij ook nog 4 Welsumer Krielhaantjes gekeurd, heeft de beste er uit gezocht voor de fok, wel leuk dat Henriette Verhoef een paar weken eerder bij hetzelfde haantje uitkwam. (raskennis)

 

Het was een mooi initiatief, wat zeker voor herhaling vatbaar is, ik hoop niet door corona pandemie, maar bijvoorbeeld bij vogelgriep uitbraak of iets dergelijks.

Marum

Allereerst was het erg gezellig en gemoedelijk om van de heer Van Es allerlei wetenswaardigheden over de landhoenderen en de Nederlandse Uilebaard in het bijzonder te horen. 
De keuring heeft mij erg geholpen om in de toekomst kritisch te kunnen selecteren van fokdieren. Mede door een goede resultaat score van mijn beste fokdieren ben ik enthousiast om de eerstvolgende mogelijkheid mijn mooiste dieren in te sturen voor een show. 
Ook aan de volgende generatie liefhebber werd gedacht. Heel leuk de uitleg te horen waar op te letten, hoe het hoort en wat zijn de voorkomende variaties, afwijkingen. 
 
Geweldig initiatief! Grote dank dat ik mee mocht doen! 
 
Jos Keijzer

 

Gasselternijveen-mond

Keurmeester Hilco Ketelaar bezocht Erwin Akkerman en Herman Kokenberg.

 

Hij schreef ons:

Ja, was leuk en nuttig. Gewoon met fokkers bijkletsen en hen thuis in de hokken bezoeken was al leuk.

Siddeburen

Erwin Akkerman schreef ons:

 

Door het ontbreken van de shows was APK-kip een prima initiatief. Praten met de keur meester over aandachts punten is erg leerzaam. En als je gezellig aan het kletsen bent is de tijd zo om (en kom je tijd tekort).

Bergsenhoek

Keurmeester Anthonie van Dierendonck

Henk de Ruiter stuurde een paar foto’s en ontving een F96 voor een van zijn Hollandse Krielen.

Hazerswoude

Keurmeester Bertus den Blanken bij de heer van der Does:

 

Keurmeester en ik hebben de jonge dieren van mij besproken en gehad over samenstelling van  foktomen. Super idee en prima uitvoerbaar en mooie aanvulling op reguliere tentoonstellingen. Goed gedaan!!!

Oost/West Zaan

Keurmeester Leo van Wetering:

 

Gezellige gesprekken in de zonnige buitenlucht gehad over onze gezamelijke hobby. Ik heb het als een leuke en nieuwe aanvulling ervaren. 

Nootdorp

Keurmeester Anthonie van Dierendonk bij Arie Droppert:

 

Ik vond het buiten gewoon leerzaam en ben erg onder de indruk van de kennis van de keurmeester. Uitgebreid gesproken over voeding.  Op deze wijze kun je veel dieper op de zaken ingaan, dan ooit eerder meegemaakt. Een aanrader voor elke kippen-houder.

Lievelde

Keurmeester Herman van Olst bij Gerard Olijslager

 

Een leuke ochtend met mooi weer, leuke mensen ontmoet en mooie dieren beoordeeld

Bergen op Zoom

Keurmeester Jo de Dooij en
Sander Smit.

 

Een leuke, leerzame ochtend. En een goed initiatief in deze tentoonstellingsloze periode vanwege corona. Met groeten Sander Smit, Hollands Hoen, Goudpel fokker

Powered by: Wordpress